Oslo Fotokunstskole

Åpen dag på Oslo Fotokunstskole

Har du lyst til å studere film eller foto? Kom på åpen dag på Oslo Fotokunstkole tirsdag 21. mars, og prøv deg i studio, i mørkerommet eller en rekke andre aktiviteter. Vi har snakket med studiekoordinator Arja Wiik-Hansen om hva som skjer på skolen denne dagen.
Under åpen dag kan du prøve deg i film- og fotostudio. Her fra undervisning på skolens film- og videoutdanning. Foto: Marius Mathisrud

Tirsdag 21. mars ønsker Oslo Fotokunstskole velkommen til åpen dag. Hva skal skje på skolen denne dagen?

I år ønsker vi hjertelig velkommen til våre nyoppussede lokaler i Waldemar Thranesgate! Det er en glede å vise frem våre nye fasiliteter som kinosal, nydelige forelesningsrom, et stort fantastisk S/H mørkerom og ikke minst fargemørkerommet. Videre kan besøkende oppleve både studio og alle datalabbene, hvor filmer klippes og redigeres.

Prøv deg på Riso-print under åpen dag. Her fra workshop i risografi med skolens avgangsstudenter. Foto: Jessica Williams

Under åpen dag fylles skolens to etasjer med studentutstilling og videovisning. Hva får besøkende se?

Ja, det stemmer, og i år kan besøkende nyte musikkvideoer laget av våre film- og videokunststudenter, fra både på dag- og kveldsskolen. Studentene har selv kontaktet artister og laget musikkvideoer for disse, så dette gleder vi oss veldig til å se! Fotokunststudentene har valgt ett verk hver som de har laget i løpet av studietiden og som de ønsker å vise, så dette blir en variert men solid fotokunstutstilling.

Under åpen dag holdes det workshop i green screen. Her fra undervisning fra skolens film- og videolinje. Foto: Marius Mathisrud

I tillegg til muligheten til å møte lærere og studenter fra skolen er det mulig å være med på praktiske workshops denne dagen, helt gratis. Hva skal skje på de ulike workshopene? Krever disse påmelding?

Workshopene krever ingen påmelding, det er bare å møte opp! Du kan selv velge hva du vil gjøre, i hvilken rekkefølge. Du kan ta et selvportrett i studio med storformatkamera og fremkalle bildet av deg selv analogt i mørkerommet, se hvordan fargemørkerommet fungerer, prøve deg som skuespiller foran green screen, se filmer med portretter laget av og med studenter om hva de lærer på skolen, du kan være med på collageworkshop med kunstner og lærer Jenny Rydhagen, eller printe egne bilder fra mobilen din i forskjellige farger på en Riso-maskin. Ikke minst får du møte alle våre studenter på alle workshopene, og da kan du stille så mange spørsmål du vil! Vi har også guidede omvisninger fortløpende gjennom hele dagen, så det blir mye liv!

På Oslo Fotokunstskole jobbes det med en rekke analoge teknikker. Her fra workshop i polaroid-lift. Foto: Una Hunderi

Åpen dag på OFKS er en sjelden anledning for søkere og andre interesserte til å bli kjent med skolen. Når er årets søknadsfrist og hva ser dere etter hos nye studenter?

I år er søknadsfristen 25. april og vi ser etter søkere som har et ønske om og glede av å jobbe med visuelle historiefortellinger, interesse for sitt medium, et ønske om å utvikle seg selv kunstnerisk gjennom egne prosjekter og engasjement. Det er alltid spennende å gå gjennom søkerne sine arbeider, så vi gleder oss til det i år også.

Velkommen til Fotosalong på Oslo Fotokunstskole. Her fra tidligere fotosalong arrangert av skolen under fotofestivalen Oslo Negativ. F.v. OFKS-rektor Hanne Sophie Claussen, kunstner Else Marie Hagen, kunstner Mikkel McAlinden og kunstner og gallerist Behzad Farazollahi. Foto: Stian Rasmussen

I forbindelse med Åpen dag pleier skolen å invitere til et faglig arrangement på kveldstid, som er åpent for alle. Er et lagt planer for hva som skal skje i år?

I år er vi så heldig å få besøk av forfatter Erland Kiøsterud. Han skal ta oss med inn i sine tanker og refleksjoner rundt hva natur er, hvem og hvordan vi mennesker er i den, gjennom sitt nyeste essay Skjønnhetens økologi. Vi gleder oss veldig!

VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE 21. MARS. SE HELE PROGRAMMET PÅ SKOLENS HJEMMESIDE. OSLO FOTOKUNSTSKOLE HAR SØKNADSFRIST 25. APRIL - SØK SKOLEPLASS HER.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler