Studier

Deltidsstudie

Kveldsstudiet på Oslo Fotokunstskole er populært særlig siden det lar seg kombinere med jobb eller annen utdanning. Du tar et år over to år (på halv tid) med de beste lærerne på sine felt både innen de tekniske sidene ved faget og de visuelle og kunstneriske. På deltidsstudiet kveld kan du lære å fotografere på fotolinjen og skape film på film/videolonjen, lære om fagenes ulike retninger, oppnå de tekniske ferdighetene for å arbeide selvstendig med mediet samt utvikle deg visuelt/konseptuelt og kunstnerisk. Studiet passer for deg som alltid har drømt om å arbeide med fotografi eller film/video men ikke har tid til å ta tak i det på egenhånd i en travel hverdag.
Prisen er kr. 19.500,- per semester og du har tilgang til skolen døgnet rundt, dersom det ikke går ut over annen undervisning/kurs. Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium følger skolens ordinære læreplan for 1 året i 50% hastighet. I praksis innebærer dette at skolens to semestre gjennomføres på fire semestre. Du arbeider selvstendig med egne/gitte prosjekter samtidig som du får undervisning og veiledning i fagene «Billedforståelse og estetikk» og «Teknikk».
  • Kunsthistorieforelesninger og gjesteforelesninger som holdes på dagtid er også åpent for deltidsstudenter.
  • Studentene har fri tilgang til skolens lokaler og utstyr på kveldstid i ukedager og i helgene dersom det ikke går ut over annen undervisning/kurs.
  • Undervisningen foregår tirsdag og torsdag kl. 18-21 med forelesning og arbeid med hovedlærere. Mandag og onsdag arbeider studentene fritt med mulighet til veiledning på skolen av en fast lærer, mandag kl 17-21 og onsdag kl 18-21. Foto og kunsthistorie for fotolinjen er lagt opp til en forelesning en onsdag hver måned samt to hele lørdager per semester.
På deltidsstudiet deles undervisning inn i tre fag for Kunstfoto og to fag for film- & videokunst: Billedforståelse og estetikk (begge linjene), Teknikk (begge linjene) og Foto/kunsthistorie (Kunstfoto).
Billedforståelse og estetikk
I billedforståelse og estetikk jobber studentene selvstendig med oppgaver med veiledning med skolens lærere. Gjennom forelesninger får studentene en innføring i samtidskunst ved å stifte bekjentskap med kunstnere som arbeider med fotografi/video/film som uttrykksform.

Undervisningen deles inn i prosjektperioder. Under prosjektperioden tilpasses undervisningen det aktuelle temaet (for eksempel iscenesatt fotografi, portrett, landskap, dokumentar m.m. for foto og fiksjonsfilm, dokumentarfilm, eksperimentell film for film/video) og studentene får presentert en rekke kunstnere/filmskapere som jobber med problemstillinger som er relevante for prosjektperioden. I prosjektperioden utvikler studentene egne ideer og ved slutten av perioden er det felles gruppegjennomgang av prosjektene. Alle skolens lærere som underviser i billedforståelse og estetikk er aktive kunstnere.
Teknikk
I Teknikk får studentene en innføring i grunnleggende fotografiske/filmatiske teknikker som kamerateknikk, fotografering i studio, digital bildebehandling og digital utskrift samt fremkalling a film og kopiering i mørkerom for de som ønsker det i foto. I video/film undervises det i kamera, lys, lyd, redigering osv. Alle skolens lærere i teknikk er profesjonelle fotografer/filmskapere/videokunstnere.
Kunst- og fotothistorie
Det gis undervisning i noe generell kunsthistorie, det fotografiske mediets historie og dets utvikling som personlig uttrykksform. Som del av foto og kunsthistoriefaget arrangeres det gjesteforelesninger hvor aktive kunstnere besøker skolen hver onsdag på dagtid og presenterer sine egne arbeider for skolens studenter. Kveldsskolens studenter velger selv om de har anledning til å delta på disse. Kunsthistorie undervises av skolens kunsthistoriker med spesialisering i fotografi. For video/film legges det opp til historie knyttet til faget, men det er en del av faget Billedforståelse/estetikk
Studieavgift
Kr 20.500,– Per Semester
Søk nå