Student

Fra instagram til OFKS

- Jeg ville ikke nøle med å søke Oslo Fotokunstskole, de siste to årene har vært de beste i mitt liv, sier Thando Sikawuti, som studerer foto på skolens andre år. Vi har snakket med Thando om hvordan instagram ble veien inn i en fotografiutdannelse, og hvordan han har utviklet seg under tiden på skolen.
Selvportett av Thando Sikawuti

Hvorfor ønsket du å studere fotografi og hva ser du for deg å benytte utdanningen til senere?

Jeg er ganske fersk innen fotografi, jeg tror jeg bare har fotografert de siste tre og et halvt årene. Jeg innså raskt at jeg likte det og bestemte meg for å starte på skolen for å få en bedre forståelse av fotografering som helhet. Jeg håper virkelig at jeg kan fortsette å bruke kunnskapen jeg har fått og bruke den til å lage meningsfulle kunstneriske fotografier.

Thando Sikawuti - Cinderella.

Du går nå siste semester ved Oslo Fotokunstskole, og har begynt å jobbe mot ditt individuelle eksamensprosjekt. Hvilke aspekter ved undervisningen og pensum har vært mest givende for deg? Er det prosjekter fra skolen som du har vært spesielt fornøyd med?

Som nykommer til fotografi var det kanskje det første året som var det aller viktigste for meg. Da fikk jeg lære den tekniske siden ved å lage bilder, som har vært til stor hjelp. Jeg liker også kunsthistorieundervisningen, som gir bakgrunnsinformasjon om hvordan tidligere tiders mestere har preget kunsten vi ser i dag.

For å være ærlig har jeg likt alle prosjektene vi har gjort på skolen. Min favoritt fra første året var helt klart selvbiografiprosjektet mitt, som også ble plukket ut til å stilles ut på fotofestivalen Nordic Light. Så langt i andre året har jeg likt bokprosjektet veldig godt, og jeg tror dette er noe jeg kommer til å like å jobbe mer med i fremtiden.

Thando Sikawuti - Magnify

Hva var din erfaring med fotografi før du begynte på OFKS? Hvordan har du utviklet deg som fotograf under tiden på skolen?

Jeg begynte å fotografere da jeg opprettet instagramkontoen min. Jeg tok det seriøst, men jeg innså at jeg manglet mye grunnleggende kunnskap når det kom til å fotografere. Nå kan jeg fotografere analogt med kameraer fra 35mm og helt opp til storformat. Jeg fremkaller film og lager egne bilder i mørkerommet.

Thando Sikawuti - Black Castration

I tillegg til å være student på OFKS har du familie og du driver en aktiv instagramkonto med fotografi og mote @t.sikawuti. Hvordan har det vært for deg å kombinere fulltidsutdannelse med dine andre interesser og forpliktelser?

Det har ikke alltid vært lett å kombinere familieliv, instagram og skole, men jeg har fått det til å fungere.

Thando Sikawuti - Dreams

Skolens søknadsfrist 25. april nærmer seg. Har du noen tips til de som vurderer å studere fotografi på Oslo Fotokunstskole?

Jeg ville ikke nøle med å søke, de siste to årene har vært de beste i mitt liv. Jeg er takknemlig for at jeg begynte å studere etter korona og restriksjoner, fordi skolen har skoleturer til andre land, noe de fleste av oss som går her likte veldig godt.SE MER AV THANDO PÅ TSIKAWUTI.COM OG FØLG HAN PÅ INSTAGRAM @T.SIKAWUTI. SØK SKOLEPLASS PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE INNEN SØKNADSFRISTEN 25. APRIL 2023. LES MER OM SKOLENS STUDIETILBUD INNEN FOTOKUNST OG FILM- OG VIDEOKUNST. SØK STUDIEPLASS HER.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler