Oslo Fotokunstskole

Hvordan bli fotograf

4/15/2024

Stikkord:

No items found.
Lurer du på hvordan du blir fotograf? Les om hvilke muligheter du har og ulike veier du kan gå her.
Vil du jobbe med fotografi? På Oslo Fotokunstskole får du en utdanning i nær kontakt med bransjen og fagfeltet. Her fra workshop under åpen dag 2024. Foto: Kari Kjøsnes

Å være fotograf er ingen beskyttet tittel og alle med et kamera kan velge å kalle seg for fotograf. Men å bli en god fotograf krever innsats, dedikasjon og fagkunnskap. På Oslo Fotokunstskole får du en bred fotografisk utdannelse med fokus på fotografi som et personlig kunstneriske uttrykk. En fotoutdanning gir deg en verdifull mulighet til å fordype deg i fagfeltet. Du får nødvendig mengdetrening i å fotografere, veiledning av kyndige lærere, og du lærer deg å reflektere rundt bilder og visuell kultur ved å ta del i samtaler om fotografi.

På Oslo Fotokunstskole får du erfaring med et mangfold av måter å fremstille bilder, her fra skolens verksted for silketrykk. Foto: Kari Kjøsnes

Etter fullført utdanning på Oslo Fotokunstskole er studenter klare for å starte opp egen fotografisk praksis eller å gå videre i høyere kunstnerisk eller fotografisk utdanning på bachelornivå. Høyere utdanningsinstitusjoner har som regel mer eller mindre krav om at du mestrer den grunnleggende fagkunnskapen som du opparbeider deg under en utdanning på Oslo Fotokunstskole og andre liknende skoler. Dette gjør Oslo Fotokunstskole til et ideelt sted å starte en kunstnerisk eller estetisk utdannelse.

I over 30 år har Oslo Fotokunstskole utdannet fotografer, og blant Norges profilerte fotografer kan vi stolt meddele at mange har vært innom oss, enten de i dag jobber som kunstfotografer, motefotografer, reklamefotografer, pressefotografer eller annet. Mulighetene er uendelige og skolen har et rikholdig nettverk av profesjonelle fotografer fra øverste hylle, som vi benytter oss av som lærere og gjestelærere.

Analog fotografi er en viktig del av utdanningen på Oslo Fotokunstskole. Her fremkaller workshopdeltakere egne bilder under Åpen dag 2024. Foto: Kari Kjøsnes

Kan man leve av å være fotograf?

Aldri har fotografi vært så sentralt i våre liv som nå. Fotografi spiller en sentral rolle i nær sagt alles hverdag og bak disse bildene står en fotograf. I dag har de fleste tilgang til kamera av god kvalitet og kunstig intelligens har gjort sitt inntog i bildeproduksjon. Dette har ført til en omstilling i bransjen, der kravene for å livnære seg som fotograf har endret seg. Det er fullt mulig å livnære seg som fotograf, og for å gjøre dette er det uvurderlig med bransjekunnskap, nettverk og et solid faglig utgangspunkt. Alt dette får du gjennom en fotoutdanning. De aller fleste fotografer innen kunst, mote og reklame arbeider som selvstendig næringsdrivende, mens det i mediefeltet er mer utbredt å være ansatt eller frilanser. Yrket gir en stor grad av frihet der du selv kan utforme din egen arbeidshverdag og fokusere på den typen fotografi du er interessert i.

Oslo Fotokunstskole holder til i lyse lokaler sentralt på Alexander Kiellands plass i Oslo. Bilde fra Åpen dag 2024. Foto: Kari Kjøsnes

Samme hvordan type fotografi du ønsker å jobbe innen står du langt sterkere med en fotoutdannelse i ryggen. Høres dette ut som noe for deg? Les mer om Oslo Fotokunstskoles utdanningstilbud innen foto på oslofotokunstskole.no og søk studieplass i dag!

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler

Ingen liknende artikler