Utdanningen

Åpen dag på OFKS

3/14/2022

Har du lyst til å studere foto eller film? Torsdag 17. mars inviterer Oslo Fotokunstskole til Åpen dag. Bli kjent med skolen, delta i workshops, få faglig påfyll og møt skolens lærere og studenter. Vi har snakket med rektor Hanne Sophie Claussen og studiekoordinator Arja Wiik-Hansen om hva som skal skje denne dagen.
Har du lyst til å prøve å fotografere i studio, eller fremkalle dine egne analoge bilder? Kom innom Oslo Fotokunstskole på Åpen dag torsdag 17. mars.

Torsdag 17. mars ønsker Oslo Fotokunstskole velkommen til åpen dag, med et rikholdig program. Hva skal skje på skolen denne dagen?

Da holder skolen åpent for besøkende, og vi holder workshops som alle som ønsker kan delta på. Blant annet kan man oppleve å ta et selvportrett med et analogt storformatskamera, oppleve å fremkalle et bilde i mørkerommet, eller se fotografier og filmer som er laget av studentene gjennom skoleåret. Kveldsskolen har laget en spennende lydinnstallasjon som man kan lytte til, eller man kan lage en collage med en kunstner. 

Vi har en veldig gøy maskin som heter Riso, der en av våre tekniske lærere, Morten, viser hvordan man printer bilder på den. Videokunst har laget musikkvideoer vi får se oppe i filmrommet. Studentene har også laget miniportretter av hverandre, da får vi bli kjent med alle studentene på skolen, og filmene skal gå i loop på en skjerm. 

I tillegg til dette, er det utstilling på hele skolen, alle studentene stiller ut sine beste arbeider gjennom året! Det blir veldig flott og vi gleder oss! 

Oslo Fotokunstskole har et velutstyrt mørkerom og på Åpen dag kan du blant annet få fremkalle dine egne bilder.

I tillegg til muligheten til å møte lærere og studenter på skolen er det også anledning for publikum til å delta i praktiske foto- og videoworkshops gjennom dagen, helt gratis. Kan du fortelle kort om tema for de ulike workshopene? Skal man melde seg på i forkant, eller kan man bare møte opp?

Man kan komme på skolen og prøve de forskjellige workshoppene. Vi starter kl 12:00 og slutter 16:00, alle er hjertelig velkommen til å være her hele dagen sammen med oss og jobbe. Fellesnevneren for våre workshops er å få teste hva man kan fordype seg i og lære mer om ved å være student på Oslo Fotokunstskole. Det er også en kjempefin måte å se våre lokaler og fasiliteter, og ikke minst en anledning til å treffe alle studentenesom studerer her. Dette er en god mulighet for interesserte til å spørre både studenter og lærere om skolen, utdanningen, og annet som de måtte ha spørsmål om.

På kveldstid inviterer skolen til faglig arrangement. Her fra en tidligere Åpen dag med kunstner og forlegger Christian Tunge (f.v.), motegründer Elise By Olsen, filmskaper Paul Tunge og kunstner Maria Pasenau.

Åpen dag på OFKS er en ypperlig anledning for søkere til å bli bedre kjent med skolen, undervisningen og lærerne som jobber. Når er søknadsfristen og hva ser dere etter når dere tar opp nye studenter?

Vi har løpende opptak med søknadsfrist 24 april 2022 for dagskole fulltid, og kveldskolen som er deltid. For deltidsstudiet på kveld er det opptak frem til skolestart i august. Vi ser etter studenter som ønsker å utvikle seg innen kunst, de som ønsker å fortelle en historie, dele ideer, snakke sammen, jobbe med hverandre og seg selv. De som ønsker å utvikle billedspråket sitt eller det tekniske. Vi er en kunstskole og møter våre studenter der de er, og på forsøker alltid å tilby studentene våre det de selv ønsker å lære mer om. 

Vi krever ingen forkunnskaper fra søkerne, og vi ser etter engasjerte studenter som brenner for fotografi, film og kunst. Hvis du søker fotolinjen skal du legge ved 5 fotografier som representerer deg, og en motivasjonstekst som beskriver hvorfor du vil studere på Oslo Fotokunstskole. Søkere til film- og videolinjen skal legge ved enten et synopsis av en idé til en film + fem fotografier knyttet til ideen, eller fem fotografier som representerer deg og dine interesser innen film og kunst.

Suppe og bar i forbindelse med faglig arrangement på tidligere Åpen dag.


På kvelden inviterer skolen til suppe, bar og Fotosalong for alle som er interessert. Kan du fortelle litt om dette arrangementet?

Fotosalongens tema er Drivkraft - inspirert av en podcast fra NRK med samme navn:)
Vi har invitert filmskaper Paul Tunge til å snakke om sin drivkraft i eget liv og arbeid. Paul Tunge er kjent for å ikke la økonomi stoppe han fra å gjøre sine prosjekter og han vekker oppsikt med sine resultater og spennende, aktuelle filmer. Han vil vise en rykende fersk film som ikke er vist tidligere - så det er veldig eksklusivt.

Vi har også invitert Yasmine San Miguel. Mange vil nok lure på hvorfor skolen inviterer en tidligere Paradise Hotel vinner til en Fotosalong, men etter å ha hørt henne intervjuet i en podcast falt valget naturlig på nettopp henne i forbindelse med tematikken Drivkraft! Yasmine har en komplisert og sår bakgrunn og oppvekst som kan ta pusten fra oss. Hun har en drivkraft i seg som oser av energi, ikke-selvhøytidelighet, raushet og positivitet, dette er noe vi alle bør lære noe av - og særlig for studenters møte med kreative prosesser hvor en rett som det er møter motstand og tvil. Hun vil også bruke egen oppvekst i fremtidige prosjekter som vi gjerne vil høre mere om og gleder oss til en prat med henne om blant annet dette.

Vi serverer tradisjonen tro linsesuppe og forfriskninger fra kl 17:00. Fotosalongen starter kl 18:00 og alle er hjertelig velkommen!

Fotosalong med Paul Tunge og Yasmine San Miguel på kveldstid.

HAR DU LYST TIL Å STUDERE FOTOGRAFI ELLER FILM- OG VIDEOKUNST, ENTEN FULLTID (DAG) ELLER DELTID (KVELD)? VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE TORSDAG 17. MARS. FOR FULLSTENDIG PROGRAM OG INFO, SE ARRANGEMENT PÅ FACEBOOK. LES MER OM UTDANNINGENE SKOLEN TILBYR INNEN FOTOKUNST OG FILM- OG VIDEOKUNST, OG SØK SKOLEPLASS MED SØKNADSFRIST 24. APRIL.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler