eks-student

Mørk monotoni på Cyan

11/16/2023

Eks-OFKS student Kjell Korsmo har soloutstilling på Galleri Cyan i helgen. Vi har snakket med Kjell om utstillingen, hvorfor han foretrekker å fotografere i mørket og om tilværelsen som student på kunstakademiet i Bergen.
Fra utstillingen Where do you think you are going av Kjell Korsmo på Galleri Cyan.

Du er aktuell med soloutstillingen Where do you think you are going som vises kommende helg på Cyan galleri. Hva viser du i utstillingen?

Jeg viser noen arbeider fra de siste årene, fotografier som er både personlige og upersonlige. Fotografier som forsøker å utforske en slags mørk monotoni i hverdagen. Utstillingens tittel er inspirert av å føle seg retningsløs, samtidig som den er noe tvetydig og kan tolkes på flere måter. Hva driver jeg med? Hvor er jeg på vei? Eller som noe en dømmende foreldreskikkelse sier i det de tar deg på fersk gjerning i å snike deg ut om natten...

Fra utstillingen Where do you think you are going av Kjell Korsmo på Galleri Cyan.

Apropos natten - du fotograferer mye om natten og i mørket med en hard blitz. Hva er det som tiltaler deg ved denne måten å fotografere?

Godt spørsmål! Det harde blitzlyset gir meg umiddelbart mange assosiasjoner, fra det familiære snapshotfotografiet, til mer dystre åstedsfotografier.
Ellers er jeg fascinert av usikkerhetsmomentet som oppstår. Ofte når jeg fotograferer i mørket er motivet vanskelig å tyde for det blotte øyet. På den måten bidrar det til tilfeldigheter i komposisjonen. Jeg opplever også at blitzen har en granskende kvalitet, samtidig som den isolerer og abstraherer motivet.

Fra utstillingen Where do you think you are going av Kjell Korsmo på Galleri Cyan.

Du er for tiden student på bachelorprogrammet på Kunstakademiet ved Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD) i Bergen. Hvordan ser skolehverdagen din ut? Trives du med å studere fotografi i Bergen?

Jeg trives godt! Har mye frihet, og bruker mesteparten av tiden på å jobbe med mine egne prosjekter.
Jeg må innrømme at til å begynne med var nettopp denne friheten litt vanskelig å håndtere - hvor skal man liksom begynne?
Men dette har gått seg til. Vi har et veldig godt utstyrt mørkerom og fotoverksted. Ellers er det veldig givende å ha så mange dyktige medstudenter rundt seg, både fotografer og folk som holder på med andre ting.

Fra utstillingen Where do you think you are going av Kjell Korsmo på Galleri Cyan.

Du gikk ut av Oslo Fotokunstskole i 2021. I hvilken grad opplever du at tiden på OFKS har gjort deg forberedt på høyere kunststudier?

Det åpnet øynene mine for at fotografi kan være så mangt, og inspirerte meg til å velge høyere kunststudier videre.
 Hverdagen på KMD er ganske forskjellig fra OFKS, da man har mer frihet, men gode kurs, workshops og veiledninger på Oslo Fotokunstskole har jo lagt grunnlaget for en mer selvstendig praksis.

SE UTSTILLINGEN WHERE DO YOU THINK YOU ARE GOING AV KJELL KORSMO PÅ GALLERI CYAN I HELGEN 17. – 19. NOVEMBER. ÅPNINGSFEST FREDAG KL. 18:00-23:00, ØVRIG ÅPNINGSTID LØRDAG OG SØNDAG KL 12:00 - 17:00. KJELL ER TIDLIGERE STUDENT PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler