Student

OFKS-student nominert til Kortfilmfestivalen

4/16/2021

Stikkord:

Oslo Fotokunstskole-student, Samuel Feste Midteide, er nominert til Kortfilmfestivalen i Grimstad for dragongirls nye musikkvideo. Vi har snakket med Midteide om prosjektet og kunstnerskapet hans.

Gratulerer så mye med nominasjon til Kortfilmfestivalen! Fortell litt om prosjektet?

Tusen takk! Jeg savner det å kunne danse på en svett klubb, og ønsket derfor å lage en tribute til musikken, lyset og menneskene som følger med en kveld ute. Jeg var så heldig at jeg kunne jobbe med Nikoline Ursin Erichsen («dragongirl») sin nye låt og har venner som kunne stille opp som dansere. Jeg ønsket å kombinere film og fotografi, der jeg gikk tett på kropp og bevegelser. Resultatet er en video som blant annet består av 800 stillbilder og bevegelige bilder jeg har jobbet mye med effekter i etterarbeidet.

Stillbilde fra dragongirls «beefs, bad blood and burning vendettas»-video


Du er forholdsvis ung, hvordan startet du å lage videoer, og hvordan finner du nye prosjekter?

Jeg hadde ingen erfaring med filmjobbing før jeg begynte på Oslo Fotokunstskole, men har alltid elsket å se film – også i form av installasjon eller visuals. På skolen har det vært interessant å teste de forskjellige rollene som finnes i en filmprosess, og jeg har så langt hatt det veldig gøy med regi, kamera og klipp. Jeg finner inspirasjon i mye, men aller mest i relasjon med mennesker, musikk og drømmer.  Med kunsten har jeg hatt mulighet til å fange øyeblikkene som betyr noe for meg.

Stillbilde fra et av Samuel Feste Midteide framtidige prosjekter


En stor del av ditt virke kretser rundt digital manipulasjon og visuelle effekter. Er disse planlagt før opptak eller jobber du mer spontant?

Jeg jobber alltid veldig spontant og har opplevd at det kommer mye fint ut av å stole på magefølelsen sin og ikke tenke for mye. Når det kommer til manipulasjon og visuelle effekter, jobber jeg gjerne ut fra en visjon, og rett og slett prøver meg frem med det som finnes av effekter. 

Foruten om å lage videoer, tegner også Feste Midteide, og håper å kunne kombinere mediene i framtiden


I tillegg til å lage film, tegner du også. Finnes det likheter mellom deg som videokunstner og tegner?

Med tegning har jeg også jobbet mye med portrettering av mennesker og satt de opp mot det abstrakte. Jeg liker tanken på å kunne lage noe jeg syns er fint, men på samme tid skape en form for ubehag. Jeg pleier å tegne underveis i en filmprosess, for hvis jeg står fast i et av prosjektene så kan jeg ta en pause, men fortsatt være i det kreative tankesettet. Det hadde vært interessant å kunne kombinere mediene en dag

Snart avslutter du studiene dine på Oslo Fotokunstskole. Hva er planene dine framover?

Jeg har søkt Kunstakademiet, men uavhengig av det vil jeg fortsette å jobbe med egne prosjekter og samarbeide med andre kunstnere!


SAMUEL FESTE MIDTEIDE (F. 1999, OSLO) ER STUDENT PÅ FILM- & VIDEOKUNST PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE. MUSIKKVIDEOEN HAN HAR LAGET FOR DRAGONGIRL ER NOMINERT TIL BESTE MUSIKKVIDEO PÅ KORTFILMFESTIVALEN I GRIMSTAD.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplassfor heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler

Ingen liknende artikler