Student

OFKS-student Simen til topps i fotokonkurranse

Simen Bjerkeli som er avgangsstudent på Oslo Fotokunstskole vant Scandinavian Photos fotokonkurranse. Nå er Simens bilder på plakater over hele Oslo og han har vunnet kamerautstyr for 25.000 kroner.
OFKS-student Simen Bjerkeli.


Du gikk av med seieren i Scandinavian Photos fotokonkurranse, gratulerer! Hvordan føles det å få synliggjort bildene dine på 2000 plakater over hele Oslo og i annen markedsføring, samt å vinne kamerautstyr til en verdi av 25.000 kroner?

Simen: Det er utrolig gøy! Det er en så stor mulighet for en ung aspirerende kunster å få den type eksponering og å kunne jobbe med så godt utstyr, så jeg er selvfølgelig kjempe fornøyd!

Kan du fortelle litt om bildene du vant konkurransen med?

Simen: Jeg valgte å fotografere et kameraobjektiv, siden det er hele utgangspunktet for fotografi. Jeg gikk i dybden med oppgavebeskrivelsen og hadde mange runder i studio for å jobbe fram de bildene jeg var mest fornøyd med.

Ettersom dette er en reklamekampanje har jeg naturligvis valgt å lage bilder som er mer kommersielle i uttrykket, men jeg valgte også å abstrahere dem noe da jeg synes dette var mer visuelt interessant og fordi det føltes som riktig vei å gå.

Simen Bjerkeli gikk til topps i Scandinavian Photos fotokonkurranse. Bilde fra Simens vinnerserie.Du går nå siste året på Oslo Fotokunstskole. Hva har du hatt mest nytte av i utdannelsen så langt og hvordan planlegger du å bruke utdannelsen videre?

Simen: Jeg har hatt mye utbytte av de gode fasilitetene. Jeg startet jo uten å ha tatt noe særlig bilder før, i hvert fall ikke analogt, og siden det er så bra mørkerom og fotostudio har jeg fått utrolig mye utbytte av disse to årene!

EMELIE OLSSON HOS SCANDINAVIAN PHOTO BESKRIVER SIMENS VINNERBILDER SOM EN SERIE FORMSTERKE SKULPTURELLE BILDER:

Dere har nylig hatt en konkurranse der OFKS-student Simen Bjerkeli gikk av med seieren. Hva var det ved Simens bilder som gjorde at nettopp han vant prisen?

Emelie: Det var väldigt roligt att se så många olika tolkningar av samma tema, objekt som subjekt, och alla hade olika element som väckte intresse och som kändes intressanta. Vi valde detta tema för att vi ville framhäva det vackra i tekniken. Det vi fastnade för specifikt med Simens bilder är att det var en serie av flera formstarka skulpturala bilder med varierande uttryck. Det märktes att Simen hade satt sig in vilka vi är och att hans bilder verkligen förmedlade detta. Bilderna lyckas att få fram balansen mellan det estetiskt vackra från produkterna samtidigt som produkten inte försvinner i det konstnärliga.

Fra Simen Bjerkelis vinnerbidrag i Scandinavian Photos fotokonkurranse.Simens bilder skal også brukes i markedsføringen av Scandinavian Photos nye butikksatsning. Kan du fortelle litt om eksponeringen bildene vil få?

Emelie: Bilderna kommer att få bred synlighet i både digitala och fysiska kanaler. Bilderna kan sedan någon veckor tillbaka ses runtom i Oslo city i en gerillakampanj som promotar öppningen av vår Tech Hall på Steen & Ström. Utöver detta kommer bilderna även få synlighet på vår hemsida och i sociala medier samt i Tech Hallen på digitala skärmar samt i form av en fysisk utställning.


Fotokonkurransen skjer i sammenheng med at dere åpner i nye, store lokaler i varehuset Steen og Strøm. Kan du fortelle litt om dette nye konseptet?

Emelie: Tech Hall by Scandinavian Photo är en mötesplats för alla som gillar foto, video och ljud. Förutom att det finns ett komplett utbud av produkter att testa med hjälp av kunnig personal så finns också möjlighet att prova någon av våra studios eller mötas i vår Tech Bar där man kan sitta ned för att få hjälp med frågor eller bara ta en paus och beställa en kaffe eller annan dryck. Mer info om konceptet finns att läsa här: https://www.scandinavianphoto.no/butikker/oslo

Fra Simen Bjerkelis vinnerbidrag i Scandinavian Photos fotokonkurranse.TSIMEN BJERKELI ER AVGANGSSTUDENT PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE. SCANDINAVIAN PHOTOS TECH HALL ER I 5. ETASJE PÅ VAREHUSET STEEN OG STRØM.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler