Student

– Skolen virket midt i blinken for meg

Jobben som skuespiller inspirerte Lea Meyer til å bevege seg bak kamera. Vi har snakket med Lea som studerer film- og videokunst på Oslo Fotokunstskole om hennes erfaringer fra utdanningen, som har søknadsfrist 24. april.
Lea Meyer studerer Film- og videokunst på Oslo Fotokunstskole.

Det siste året har du studert på Oslo Fotokunstskoles egen linje for film- og videokunst. Hva var ditt forhold til film- og video før studiene og hvorfor ønsket du å studere nettopp dette?

Det var nok gjennom å jobbe som skuespiller at jeg fikk øynene ordentlig opp for å faktisk studere film. Måten man jobber på når man lager film er noe jeg beundrer. Man jobber ofte i store team og alle er ekspert på hver sin oppgave - og alle gjør sitt beste på vei til et felles mål. Etter å ha jobbet som skuespiller i ulike filmsett ble jeg nysgjerrig på hva de andres jobb på sett faktisk innebar. Jeg fikk en interesse for å lære å lage film selv, og filmlinjen på OFKS virket som et veldig passende sted å starte og for å få et godt innblikk i ulike deler ved det å lage film.

Stillbilde fra film av Lea Meyer.Hva var det som fikk deg til å ville studere på Oslo Fotokunstskole? Og hvem tenker du at utdanningen er relevant for?

Skolen virket midt i blinken for meg. Jeg ville prøve meg på forskjellige roller innenfor filmproduksjon for å finne ut mer om hvilken retning jeg ville gå videre, i tillegg til skuespill. På OFKS får jeg muligheten til dette. Man får prøvd seg som fotograf, lystekniker, lydtekniker, regissør, klipper og innspillingsleder, osv. Det var også et stort pluss at skolen er kunstnerisk rettet, og man får mye frihet i det man lager. I tillegg hadde jeg hørt mye bra om skolen fra venner som tidligere har gått her. Det at nesten alt på skolen er praktisk arbeid og at man har mange gode gjestelærere, veiledere og spennende foredragsholdere hørtes veldig appellerende ut for meg.  
Utdanningen er relevant for alle som vil lære mer om å lage film eller videokunst. Både om man vil jobbe i filmbransjen og få et innblikk i hva alle de ulike rollene innebærer, eller om man vil utvikle sitt kreative og kunstneriske uttrykk gjennom filmmediet.

Stillbilde fra film av Lea Meyer.


Du er del av det tredje kullet på skolens film- og videreutdanning. Kan du fortelle noe hva du har lært så langt og hva som har vært mest interessant?

Jeg har lært veldig mye på kort tid! Jeg har både fått innføring i det tekniske og hvordan ulikt filmutstyr fungerer, i tillegg til å klippe og gjøre annet etterarbeid i Premiere Pro. Jeg har i tillegg fått mye ut av foredragene vi har fått med ulike filmskapere og kunstnere. Vi har i tillegg hatt flere filmhistorie-timer med Kalle Løchen som er veldig spennende og lærerike. Det er vanskelig å plukke ut det som er mest interessant, men å lære å bruke Premiere Pro har vært veldig nyttig og gøy. Det har også vært veldig interessant å lære om hvordan ulike gjestelærere vi har hatt jobber med film og veien deres til hvor de er i dag. Her vil jeg trekke frem da vi hadde besøk av Gunhild Enger og Itonje Guttormsen. Det var veldig inspirerende.

Stillbilde fra film av Lea Meyer.


I tillegg til forelesninger, veiledning og praktisk teknikkundervisning utvikler dere egne prosjekter med veiledning fra skolens lærere, som er profesjonelle kunstnere og filmskapere. Hva har du jobbet med av egne prosjekter så langt?

Det var i musikkvideo-prosjektet at jeg for første gang jobbet helt individuelt med en film. Jeg hadde både idé, regi, kamera, lys, kost/mask, og etterarbeid. Det var veldig lærerikt og gøy. Utenom det har jeg jobbet i mange spennende gruppeprosjekter, og har fått prøvd meg som lydtekniker, fotograf og klipper i ulike filmer. Jeg har vært med på å lage fiksjonsfilm ute, studiofilm, dokumentar og eksperimentell film for å nevne noe. Jeg har i tillegg vært heldig å få mitt første oppdrag som filmskaper, hvor jeg brukte mye av kunnskapen jeg tok til meg fra å lage musikkvideo alene. Jeg fikk frie tøyler og gjorde nesten alt selv her og, men fikk med meg Tuva Svendsen Hesmyr som jeg går i klasse med på foto.

Stillbilde fra film av Lea Meyer.

FØLG LEA MEYER PÅ INSTAGRAM @LEAMEYER1. LES MER OM OSLO FOTOKUNSTSKOLES UTDANNING INNEN FILM- OG VIDEOKUNST, OG SØK SKOLEPLASS INNEN 24. APRIL.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler