Utdanningen

Studer fotografi på kveldstid

2/28/2020

Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium på kveldstid er for deg som ønsker å lære mer om fotografi og kunst, men som har andre forpliktelser på dagen. Søknadsfrist for høstsemesteret er 1. juni og vi har snakket med lærer Geir Moseid om hva deltakerne lærer, og at motivasjon og nysgjerrighet er de viktigste forutsetningene for utdanningen:

Du har undervist på skolens deltidsstudium siden det startet opp i høst. Hva lærer deltakerne på deltidsstudiet?

Ved å arbeide praktisk med både digitalt og analogt fotografi får deltakerne grunnleggende kunnskap om fototeknikk, med fokus på hele prosessen fra kameravalg til det ferdigstilte bildet på vegg. Samtidig har vi også et sterkt fokus på billedanalyse, komposisjon og diskusjoner, både gjennom forelesninger og veiledninger.

Undervisning med Geir Moseid som underviser i faget Billedforståelse og estetikk.

Hvem er deltakerne? Er undervisningen lagt opp til at det er mulig å kombinere med jobb eller andre studier?

I år er det et bredt spekter, alt fra deltakere i tyveårene til de godt over femti. Ettersom deltakerne har bakgrunn fra forskjellige visuelle kulturer oppstår det mange gode og interessante diskusjoner. Siden tilbudet er et kveldsstudium er det ikke noe problem å kombinere det med andre forpliktelser på dagtid.

Hva kreves det av forkunnskaper for å starte på deltidsstudium?

Det viktigste er at deltakerne har en nysgjerrighet og et ønske om å ville lære mer om kunstfotografi, både som mottaker og produsent. Dersom interessen er der kommer man fort opp på et seriøst faglig nivå.

Ved utgangen av hver prosjektperiode diskuteres deltakernes prosjekter i gruppen.

Du underviser i faget Billedforståelse og estetikk, hvor det i tillegg til forelesninger er lagt opp til at deltakerne skal utvikle egne prosjekter med utgangspunkt i gitte oppgaver. Hva har dere jobbet med så langt i skoleåret?

Så langt har vi utforsket ulike aspekter ved samtidsfotografiet ved å arbeide med et utvalg ulike fotografiske sjangere. Gjennom prosjektet «Kropp i rom» har vi hatt en særlig vekt på komposisjon og romlighet, og i oppgaveperioden «Objekt som subjekt» tok vi for oss den rike still-life tradisjonen og dens uendelige muligheter. Vi har også jobbet med iscenesatt fotografi der de narrative aspektene bak bildet spiller en stor rolle, og gjennom prosjektperioden «Det utvidede bildet» utforsket og utfordret deltakerne fotografiets grenser.

For øyeblikket er vi i gang med den kanskje eldste men også vanskeligste oppgaven for oss fotografer, nemlig portrettet.

Opplæring i mørkerom med teknikklærer Mathias Skaset.

SØKNADSFRIST FOR OSLO FOTOKUNSTSKOLES DELTIDSSTUDIUM MED OPPSTART HØSTEN 2017 ER 1. JUNI. LES MER OM UTDANNINGSTILBUDET OG SØK STUDIEPLASS I DAG.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanningoslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på
Facebook.
Følg skolehverdagen på vår
Instagram.

Liknende artikler