arrangement

AVLYST. Åpen dag på Oslo Fotokunstskole

3/6/2020

Stikkord:

No items found.
Dette arrangementet er desverre avlyst for å være på den sikre siden i forhold til Covid 19 spredning. En ny dato vil bli satt opp etterhvert.
Ønsker du å studere fotografi eller film? Bli bedre kjent med Oslo Fotokunstskole under åpen dag 18. mars.

Onsdag 18. mars ønsker Oslo Fotokunstskole velkommen til åpen dag, med et rikholdig program. Hva skal skje på skolen denne dagen?

Det blir ulikeworkshops på dagtid hvor de besøkende kan teste ut foto- og filmteknikker sammen med våre lærere og studenter. Siden skolen blant annet tilbyr analogt fotografi blir det mulighet for å fremkalle et eget portrett i mørkerommet og å være tilskuer når filmstudenter arbeider med analogt filmprosjekt. 

Videre er det flere som vil kunne svare på spørsmål og gjøre en omvisning på skolen. Det serveres suppe og på kveldstid blir det et faglig arrangement i vår serie med «Fotosalongen» hvor vi inviterer ulike aktører som presenterer eller problematiserer noe rundt fotografi. For anledningen kommer Karoline Hjorth. Det blir utstillinger hele dagen både fra foto og filmstudenter og eget filmrom hvor vi viser en rekke filmer fra skolens studentarbeid. 

For de som er interessert i å få tilbakemelding på sine fotografier med en særdeles aktuell kunstfotograf er det rom for dette. Behzad Farazollahi er et velkjent navn i fotokunstmiljøet både som kunstner og som innehaver av Galleri MELK, men nå også som kurator på den aktuelle fotoutstillingen «New visions» på Henie Onstad Kunstsenter . Han er kjent for sin gode evne til å gi tilbakemeldinger på andres arbeid og har et trent blikk for fotografi gjennom sin lange fartstid både som gallerist, veileder for fotostudenter, kunstfotograf og kurator. I tillegg har han på vegne av Galleri MELK utgitt en fotobok som har fått internasjonal oppmerksomhet. Så her er det bare å ta med egne arbeid og stille seg i kø! Både de med lang erfaring og de med liten erfaring innen foto eller film.

Fra åpen dag på Oslo Fotokunstskole 2019.

I tillegg til muligheten til å møte lærere og studenter på skolen er det også anledning for publikum til å delta i praktiske foto- og videoworkshops gjennom dagen, helt gratis. Kan du fortelle kort om tema for de ulike workshopene? Skal man melde seg på i forkant, eller kan man bare møte opp?

Man kan bare møte opp. Som nevnt er det mulighet for å få fremkalt eget selvportrett i mørkerommet. Portrettet tas i studio med mellomformatkamera. I tillegg er det greenscreenworkshop, pinholeworkshop, gummitrykk med farge, collageworkshop og mye mer.

Under åpen dag er det mulig å delta i en rekke praktiske workshops i film og fotografi.

Åpen dag på OFKS er en ypperlig anledning for søkere til å bli bedre kjent med skolen, undervisningen og lærerne som jobber. Når er søknadsfristen og hva ser dere etter når dere tar opp nye studenter?

Skolen har søknadsfrist 24. april både for foto og film/videolinja. I tillegg til dagskolen som er fulltid tilbyr skolen deltidsstudium på kvelden som har samme søknadsfrist. Men det er løpende opptak så vi har allerede begynt å ta inn studenter for høsten. Og er det ledige plasser etter søknadsfrist kan en også søke da, sjekk i tilfelle skolens hjemmesider om det er aktuelt.  

Det vi ønsker er studenter som er seriøse i sitt arbeid og har en vilje til å benytte skolen og lærerkreftene her til fulle. Det er det som gir resultater, ikke nødvendigvis om du har et talent eller erfaring i faget fra før. Vi ser etter en motivasjon,nysgjerrighet, stor interesse for faget og et ønske om å studere foto eller film på en kunstskole. Søkerne svarer på spørsmål og sender inn arbeid i søknaden. I tilfeller der vi er ønsker mer informasjon ringer vi.

Velkommen tll Oslo Fotokunstskole under åpen dag 18. mars.

På kvelden inviterer skolen til en matbit og Fotosalong med Karoline Hjorth for alle som er interessert. Kan du fortelle litt om dette arrangementet?

Ja det blir mulighet for suppe og drikke utover ettermiddagen/kvelden. Og Fotosalongen med Karoline Hjort anbefaler jeg virkelig. Jeg har sett denne presentasjonen tidligere og det var veldig underholdende og fint. Hun presenterer sitt fotoprosjekt som har resultert i en fin bok der hun har overnattet hos mennesker som er på nettdatingtjenesten Sukker. Hun har sovet hos både kvinner og menn og fotografert.Hun vil for anledningen ha med deg en av de hun sov hos, en av kvinnene som eret fyrverkeri med sine historier rundt erfaringer med Sukker. Prosjektet kaller hun ALGORITMEANEKDOTER - Beretninger om kjærlighet på nett. Det er opprettet facebook arrangement for både Fotosalongen og Åpen dag. Vi setter pris på at folk sjekker ut disse og melder seg på.

OSLO FOTOKUNSTSKOLE ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG ONSDAG 18. MARS I SKOLENS LOKALER I WALDEMAR THRANES GATE 84. SE KOMPLETT PROGRAM HER.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film og video». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler

Ingen liknende artikler