Oslo Fotokunstskole

Åpen dag på Oslo Fotokunstskole 21. mars 2024

3/12/2024

Stikkord:

Drømmer du om å studere fotografi eller film i hjertet av Oslo? Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen dag torsdag 21. mars, med et rikt program av workshops, studentutstilling, filmvisning, Fotosalong m.m. Vi har snakket med rektor Hanne Sophie Claussen om dagens program.
Fra Åpen dag på Oslo Fotokunstskole 2023.

Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen dag 21. mars. Hvem er denne dagen til for?


For alle som har lyst til å se skolen! Og selvsagt for de som lurer på om de skal søke skoleplass; enkeltpersoner, skoleklasser osv. Siden vi har kurs, utstilling, filmvisning og Fotosalong, er det også interessant for folk som ikke skal søke på skolen å komme og delta.

Blir det mulig å møte skolens studenter og lærere for å få et innblikk i skolehverdagen på Oslo Fotokunstskole denne dagen?

Ja, de fleste lærerne er til stede og selvsagt studentene. Alle er der for å vise besøkende rundt, lede workshopene og ordne i stand. 

I løpet av dagen er det flere praktiske workshops som det er mulig for besøkende å ta del i. Hva kan man være med på under årets åpen dag?

Silketrykk, collageworkshop, mørkerom, risoprint, studio og mye mer!

På kvelden inviterer skolen til mat, forfriskninger og Fotosalong. Hva skal skje denne kvelden?

Filmskaper Nefise Özkal Lorentzen skal presentere egne arbeid og prate om dokumentarfilmene hun har skapt i løpet av de siste 30 årene. Sist hun besøkte skolen var det fullt hus. Hun er en fantastisk engasjerende person, vi gleder oss!

Vi serverer suppe og det er forfriskninger i baren. Dette starter kl 18:00, men det er lurt å komme i god tid. 

Under åpen dag er studentarbeider fra skolens fotostudenter fordelt gjennom skolens lokaler. Hva blir det mulig for publikum å se i denne utstillingen?

Film og fotostudentene viser sine arbeid, så i skolens kinosal vil filmperlene rulle hele tiden og ellers er det utstilling rundt i lokalene. Utstillingen er kuratert av studenter og lærere i samarbeid. 

Kan du fortelle litt om dagens filmprogram? 

Hver student vil vise en film hver. Det er variert, hver stemme helt unik, så det er en fryd å lene seg tilbake og nyte, rystes, bli beveget eller rørt; spekteret tar deg med på en berg og dalbane inn i menneskers liv og lidenskap.  

Hvilke studietilbud har Oslo Fotokunstskole og når er årets søknadsfrist? 

Skolen har linje for film og linje for foto. Vi har fulltisstudium på dagtid eller deltidsstudium på kveld. Søknadsfrist er 24. april, men det er mulig å søke allerede nå for det er også rullerende opptak. 

VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE TORSDAG 21. MARS 12:00 - 19:30. SE HELE PROGRAMMET FOR ÅPEN DAG PÅ HER. OSLO FOTOKUNSTSKOLE HAR SØKNADSFRIST 24. APRIL FOR SKOLENS UTDANNINGER INNEN FOTOGRAFI OG FILM. SØK STUDIEPLASS I DAG.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler