Utstilling

En forsmak på Avgangsutstillingen 2015

2/25/2020

Er du nysgjerrig på hva som er å spore av tendenser blant årets fotokunststudenter? Se en smakebit fra årets avgangsutstilling her og les intervju med avgangsstudent Heidi Klemetsen om arbeidet med årets utstilling:

Gratulerer med avgangsutstillingen! Hva får publikum se i galleriet?
Tusen takk! De får se en farge-og formrik samling verk som inneholder 21 ulike tilnærminger til fotografiet. Vi viser fotografi, fotobøker, skulptur og videoinstallasjoner. Jeg er så imponert over mine medstudenters blikk og håndverk. Utstillingen viser et godt samarbeid mellom studentene, der hver og en av oss har stått på for å lage en helhetlig og kvalitetsrik utstilling.

Heidi Klemetsen

Hvordan har prosessen vært med å lage utstillingen? Hvordan har dere gått frem for å fordele verkene i en så mangfoldig utstilling?
Det har vært både tøft og spennende. Jeg synes at vi har klart å plassere de ulike verkene på en måte som får de til å fremheve hverandres innhold og estetikk. Vi hadde egentlig en kurateringsgruppe som skulle plassere verkene, men klassen min er ikke en kjip gjeng, så vi fikk mye hjelp fra hverandre.

Kristine Glimsdal

Hvordan føles det å skulle åpne dørene opp og gi publikum et innblikk i hva dere alle har jobbet med de siste to årene? Og hvordan oppleves det å snart være ferdig som student på Oslo Fotokunstskole?
Det er utrolig deilig å omsider fullføre noe man har jobbet med så lenge. Jeg føler meg både stolt og redd for hvordan andre folk mottar og opplever det jeg selv har skapt. Nå blir det rart å forlate skolen. Jeg kommer alltid til å se tilbake på Oslo Fotokunstskole som to år med masse kreativ produktivitet og sykt godt fellesskap. De to årene har gått så fort og jeg har lært så mye at jeg bare vil lære mer og skape mer.

Flere bilder fra årets avgangsutstilling:

Amanda malmbekk

Emeric Salimon
Ingvild Nordengen Tjessem

Helene FalckÅrets utstilling åpner torsdag 28. mai kl 19:00 på Interkulturelt Museum (Tøyenbekken 5), og er åpen til 7. juni.
Se
Facebook-event for mer info.

Avgangstudentene 2015:
Hanna Andersen, Helene Falck Bjørge, Daniel Ø. Blomli, Sofie Brønner, Marion Busterud, Ane Viktoria Meyer Bøhler, Marius Vetle Eriksen, Kristine Glimsdal, Heidi Therese Klemmetsen, Jonas Kroglund, Sandra Mari Lund, Amanda Malmbekk, Vibeke Mjånes, Kim A. Nilsen, Selina Winsnes Rosenborg, Annelen Røe, Emeric Salimon, Oda Marie Sandal, Mathilde A. Servan, Ingvild Nordengen Tjessem, Victor Sellinger Aas.

Om Oslo Fotokunstskole:
Ønsker du å studere foto? Oslo Fotokunstskole tilbyr to-årig fotoutdanning i hjertet av Oslo. På vår fotoskole kan du utvikle ditt eget fotografiske språk med noen av landets beste fotokunstnere som lærere og gjestelærere. Oslo Fotokunstskole er en kunstskole Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. I løpet av skolens første år er det fokus på analog fotografi og studentene har god tilgang til mørkerom i farge og svart/hvitt, fotostudio, scanner, printer med mer. Den tekniske undervisningen fordyper seg under skolens andre år i digital fotografi, etterbehandling, printing etc. med god tilgang til skolens digitale verksteder. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Utdanningen er godkjent for stipend og lån fra Lånekassen. Les mer om hvordan du kan starte dine fotostudier på vår hjemmeside.

Les mer om skolen på vår hjemmeside oslofotokunstskole.no.
Hold deg oppdater ved å følge oss på
Facebook.
Følg skolehverdagen på vår
Instagram.

Liknende artikler