Tidligere student

Fra OFKS til London

– Oslo Fotokunstskole har hjulpet meg å tenke veldig annerledes på hvordan jeg tar bilder, sier Eivind Hansen(22). Etter to år på Oslo Fotokunstkole startet Eivind på prestisjetunge London College of Fashion, kjent som en av verdens beste moteskoler. Vi har snakket med Eivind om livet i London og hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole ga han mulighet til å rendyrke sitt eget uttrykk.
– Ett element jeg savner mye her i London fra da jeg gikk på Oslo Fotokunstskole var det forholdet vi som elever fikk til lærerne på skolen, sier Eivind.

– Oslo Fotokunstskole har hjulpet meg å tenke veldig annerledes på hvordan jeg tar bilder, sier Eivind Hansen(22). Etter to år på Oslo Fotokunstkole startet Eivind på prestisjetunge London College of Fashion, kjent som en av verdens beste moteskoler. Vi har snakket med Eivind om livet i London og hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole ga han mulighet til å rendyrke sitt eget uttrykk.

Hvordan har overgangen vært fra lille Oslo til metropolen London?
– Spennende, frustrerende og skummelt! Å flytte til London for første gang uten å ha god nok forståelse for hvordan kollektivtilbudet fungerte; endte jeg opp med å tilbringe mitt første år i London litt for langt vest i stedet for å bo på østkanten hvor jeg tilbragte mesteparten av fritiden min. Heldigvis så bodde jeg bare 15 minutter unna universitetet, men jeg vil heller ha en lengre skolevei enn en lang vei til hvor alt det andre skjedde (gallerier, nisjebutikker, kaféer, events etc)

Hvordan er en typisk skoledag på London College of Fashion?
– Det kommer veldig an på hvilket fag vi blir undervist i. Men en typisk skoledag består av en velbalansert blanding av forelesninger, praktiske oppgaver og workshops. På studiet mitt lærer vi også å skrive ordentlige essay, noe jeg egentlig gruet meg til å jobbe med. Men etter å ha knekt koden så synes jeg i grunn at det er veldig morsomt og lærerikt å skrive kritiske tekster.

Bildene er utdrag fra Eivinds fanzine som han har laget på London College of Fashion.

Hva har du jobbet med av skoleprosjekter så langt?
– I motsetning til da jeg gikk på OFKS så har vi bare tre store skoleoppgaver, en for hver termin. Første skoleoppgaven var ikke mye å skryte av, jeg trur hele klassen min brukte første termin som en mulighet til å bli kjent, skape nye vennskap og bare ha det gøy. Andre termin var en mulighet for meg å vise litt hva jeg kunne da hele klassen måtte levere bilder skutt på film. Da brukte jeg sjansen til å leke enda mer med storformat. Siste termin var definitivt den beste! Igjen fikk jeg mulighet til å bruke kompetansen jeg hadde fra Oslo da vi skulle lage fanzine/bøker. Selve temaet for oppgaven var ”kropp i rom”, som også var det samme som den aller første skoleoppgaven jeg hadde på Oslo Fotokunstskole.

– Dette bildet er skutt i mitt eget studio her i London med egne lamper som jeg har investert i, sier Eivind.

Hvordan vil du beskrive de to årene du gikk på Oslo Fotokunstskole?
– Lærerikt og karakterbyggende. Da jeg først flyttet fra Tromsø og kom til Oslo så visste jeg ikke helt hvilken ende jeg skulle begynne i. Jeg likte å ta bilder og hadde en interesse for mote og kunst. Det går nesten ikke en dag hvor jeg ikke tenker tilbake og verdsetter det jeg har lært og erfart. Ett element jeg savner mye her i London fra da jeg gikk på Oslo Fotokunstskole var det forholdet vi som elever fikk til lærerne på skolen. Lærerne var ofte mye tilgjengelig og vi fikk mulighet til å danne ett sunt (kanskje litt usunt?) forhold til våre lærere. Jeg fikk ofte mye kritikk, og noen ganger nesten slakt, noen ganger følte jeg til og med at det jeg leverte av oppgaver ikke falt i smak hos noen. Men lærerne var flinke til å gi gode tilbakemeldinger og det har hjulpet meg ytterligere til å utvikle mitt eget kunstneriske og estetiske utrykk.

– Dette bildet laget jeg til en oppgave på OFKS med tema narrativ, sier Eivind.

Du kom fra kunstskole men du går nå på en skole som spesialiserer seg på motefotografi. Tror du at bakgrunnen fra kunstfeltet gir deg et annet blikk og uttrykk?
– Uten tvil! De fleste i klassen min kommer direkte fra videregående og få har hatt mulighet til å studere noe mer før de startet kurset vi er på. Jeg prøver å bruke det jeg har lært fra OFKS så mye som mulig. Oslo Fotokunstskole har hjulpet meg å tenke veldig annerledes på hvordan jeg tar bilder og hva jeg ønsker å oppnå med de. Hvis jeg hadde jeg gått rett til London fra videregående så tror jeg at jeg hadde mistet to essensielle år av livet mitt som kommer til å være med å utvikle meg som både kunstner og fotograf.

– Dette bilder ble skutt i studioet på OFKS i samarbeid med noen elever på produktdesignlinja på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, sier Eivind.

Se mer av Eivinds spennende arbeider på eivindhansen.com og følg eivindhansen på Instagram for å holde deg løpende oppdatert på Eivinds nyeste prosjekter.

Er du interessert i studere fotografi med noen av landets beste lærere og gjestelærere?
Det er fremdeles noen få ledige skoleplasser på Oslo Fotokunstkole,
søk skoleplass i dag.

Les mer om hva som skiller Oslo Fotokunstskole fra andre fotoskoler og finn informasjon om den to-årige fotoutdanningen på vår hjemmeside.

Dette bildet er skutt i London til en oppgave vi hadde med analoge fototeknikker hvor jeg jobbet med storformat, sier Eivind.

– Dette bildet er en polaroid som ble skutt i Oslo, sier Eivind.

Om Oslo Fotokunstskole:
Oslo Fotokunstskole tilbyr to-årig utdanning i fotokunst i hjertet av Oslo.  På skolen kan du utvikle ditt eget fotografiske språk med noen av landets beste fotokunstnere som lærere og gjestelærere. Oslo Fotokunstskole er skolen for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. I løpet av skolens første år er det fokus på analog fotografi og studentene har god tilgang til mørkerom i både farge og svart/hvitt. Den tekniske undervisningen fordyper seg under skolens andre år i digital fotografering, etterbehandling, printing etc.  Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Utdanningen er godkjent for stipend og lån fra Lånekassen.

Les mer om skolen på vår hjemmeside oslofotokunstskole.no.
Hold deg oppdater ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.


Liknende artikler