Utstilling

Fotofestival vil overraske og inspirere

Fotofestivalen Oslo Negativ skal for andre gang fylle Det Gamle Biblioteket til randen med fotografi. Vi har snakket med festivalsjef Lars Tefre Baade om årets tema Rikdom, og om hva publikum får oppleve de kommende helgene.
Fra fjorårets Oslo Negativ. Foto: Helmine Syvertsen

Årets Oslo Negativ har tema Rikdom - makt, mangfold og kontraster. Kan du si noe temaet og hvordan det speiles i årets festival? 

2021 var overveldende på alle vis. Vi gikk tidlig ut om at vi ikke hadde valgt verken tema eller en rød tråd bevisst, men som mange påpekte var tråden ganske så grønn som igjen ble etterlatt inntrykk. I år trenger vi ikke introdusere oss og forklare oss på samme vis, da var det også spennende å utfordre både oss selv og alle som bidrar med et tema. Det er like bredt som det er konkret og har vel på eksemplarisk vis også blitt tolket ulikt av alle. Det var det vi håpet. Rikdom er kontraster. Reelle som redigerte. Urettferdige som tilfeldige. Over hele verden møtes rikdom og fattigdom. Dette møtet kan være konkret som en landegrense eller nært som fra en nabo til nabo. Frihet, makt, naturressurser, kapital, mangfold og demokrati. Der vi bor, og slik vi lever.

Gillan Laub - Family Matters 1, som presenteres av Fotografihuset under årets Oslo Negativ.

Over fire helger fylles Det Gamle Biblioteket med fotoutstillinger. Kan du trekke frem noe av hva publikum får se i utstillingene?

De får igjen se helt vanvittig mye flott fotografi presentert av et stort mangfold av gallerier og fotografer. Vi skal igjen overraske og inspirere og vi har et bredt sceneprogram med talks, kurs og foredrag som gjør at publikum skal ønske å komme mange ganger. 


Oslo Fotokunstskole inviterer til workshop i cyanotypi (bildet over) og polaroidtransfer, i tillegg til mulighet for å få tatt analog portrett i studio.Dere byr på en rekke arrangementer. Hva skal skje under årets festival?

Tolv dager er fylt til randen med aktiviteter for store og små. Bok og bobler, Oslo Negativ Inspirer, talks, kurs, Leica lunsj og mye mer. 
Oslonegativ.no skal fylles med informasjon og invitasjoner. 

OFKS-lærer Espen Gleditsch - Drunken Satyr, presenteres av QB Gallery under Oslo Negativ.

Oslo Fotokunstskole bidrar med praktiske workshops, fotosalong m.m. Kan du si noe om skolens bidrag under festivalen?

Mørkeromworkshop, utstilling og kursprogrammet til skolen var noen av det mest populære under fjorårets Oslo Negativ. Skolen og miljøet bidrar med en fantastisk energi og entusiasme som vi er svært glade for at vil være med oss videre. 

Dev Dhunsi, som om dagen er utstillingsaktuell på MELK, presenteres av Podium under årets Oslo Negativ.

OSLO NEGATIV ER ÅPEN I PERIODEN 23. SEPTEMBER TIL OG MED 16. OKTOBER, FREDAG TIL SØNDAG 11:00-18:00. SE KOMPLETT PROGRAM FOR UTSTILLINGER, ARRANGEMENTER, WORKSHOPS M.M. PÅ OSLONEGATIV.NO. LES MER OM OSLO FOTOKUNSTSKOLES WORKSHOPS M.M. UNDER FESTIVALEN HER.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film- og videokunst». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningoslofotokunstskole.no.

Liknende artikler