Studier
Fotokunst
Film- & Videokunst
Deltidsstudie
Bachelor i UK
Videoforelesninger
Bli student
Opptak
Søknadsskjema
Om oss
Oslo Fotokunstskole
Ansatte
Gjesteforelesere
Ofte stilte spørsmål
Hva skjer
Aktuelt
Blogg
Studentarbeid
Nyhetsbrev
Kurs
Våre kurs
Kursbetingelser
FFOKS GALLERY
Fotokunst
Film- & Videokunst
SØK Nå
Studier
Fotokunst
Film- & Videokunst
Deltidsstudie
Bachelor i UK
Videoforelesninger
Kurs
Våre kurs
Kursbetingelser
Bli student
Opptak
Søknadsskjema
Om oss
Oslo Fotokunstskole
Ansatte
Gjesteforelesere
Ofte stilte spørsmål
Hva skjer
Aktuelt
Blogg
Studentarbeid
Nyhetsbrev
FFOKS GALLERY
Fotokunst
Film- & Videokunst
Søk nå
OFKS Blogg ARKIV
Tilbake
8/11/2020
Utstilling
Signe Marie Andersen skildrer Europa i endring
I utstillingen Walking Through skildrer Signe Marie Andersen et Europa der tanken om et fellesskap står for fall. Vi har snakket med Signe Marie om utstillingen og hennes siste bok Visitors:
8/11/2020
Utstilling
Bouchra Khalili på Fotogalleriet
Fotogalleriet og Oslo Kunstforening åpner høstsesongen med en ambisiøs dobbeltutstilling. Utstillingen er den første omfattende presentasjonen i Norge av Bouchra Khalili, som tidligere er vist i soloutstilling på prestisjetunge MoMA, Documenta m.fl. Vi har snakket om utstillingen med kunstnerisk leder på Fotogalleriet Antonio Cataldo, kunstnerisk leder på Oslo Kunstforening Marianne Hultmann og produsent i TrAP Brynjar Bjerkem:
6/25/2020
Deltidsstudium
- Erfaringene mine fra studiet har vært overraskende
Isaia Contreras Holsæter studerer fotografi på deltid på Oslo Fotokunstskole, og beskriver selv møtet med analog fotografi under studiet som et uventet og skjellsettende "før og etter i mitt liv". Vi har snakket med Isaia om hennes erfaringer med å studerer foto på skolens deltidsstudium på kveldstid:
6/18/2020
Tidligere student
- Kunstnere er ikke isolerte individer som jobber i vakuum
Marius Eriksen søkte seg til Kunstakademiet i Oslo for å være del av en interdisiplinært miljø. Vi har snakket med vår tidligere student om hvordan det er å være fotograf på kunstakademiet og om hva han arbeider med om dagen.
5/31/2020
Utstilling
Se i en annen retning av Kristian Skylstad
Vi har bedt billedkunster og kurator Kristian Skylstad skrive om årets avgangsutstilling. God fornøyelse!
5/25/2020
Utstilling
Smakebiter fra årets avgangsutstilling
Torsdag åpner den digitale Avgangsutstillingen til Oslo Fotokunstskole, for aller første gang med prosjekter fra de to linjene Fotokunst og Film- og videokunst. Vi har snakket med lærerne Morten Andenæs (foto) og Sabina Jacobsson (film- og video) om hva som venter publikum i årets utstilling:
5/19/2020
intervju
Bli kjent med: Sverre Strandberg
Film var veien inn i fotografiet for Sverre Strandberg, som begynte med foto da han i studietiden innså at prosessen med å lage film var altfor omstendelig. I dag nevner han nysgjerrighet som en viktig pådriver når han lager selvproduserte zines med dobbelteksponeringer fra Disneyland, IKEA og Norsk folkemuseum:
5/19/2020
Utdanningen
Studer film og video på kveldstid
Ønsker du å studere film og video ved siden av jobb eller andre studier? Høsten 2020 starter et nytt skoleår med Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium innen Film- og videokunst, og det er fremdeles ledige studieplasser. Vi har snakket med lærer og videokunstner Kristine Halmrast om studietilbudet:
5/4/2020
intervju
Bli kjent med: Linn Pedersen
Da Linn Pedersen søkte fotolinja på Kunsthøgskolen i Bergen sendte hun inn to søknader, i eget navn og under pseudonym: ett med iscenesatt fotografi og ett renspikket dokumentarfotoprosjekt. I dag tenker hun selv at hun arbeider midt mellom de to. Vi har snakket med Linn om hvorfor hun ble kunstner, og om at det er viktig å følge egen magefølelse, selv når man står uten ordene til å forklare hvorfor.
4/29/2020
intervju
Bli kjent med: Sveinn Fannar Jóhannsson
Sveinn Fannar Jóhannsson har utgitt flere publikasjoner enn de fleste norske kunstnere, og selv om fotografi og bildekultur er utgangspunktet for hans prosjekter kan resultatet like så gjerne bli en lydinstallasjon, skulpturelle objekter eller installasjoner. Vi har snakket med Sveinn om kunsten han lager og hans to råd til deg som skal i gang med en kunstutdannelse:
4/16/2020
intervju
Bli kjent med: Marie Sjøvold
Marie Sjøvolds interesse for fotografi startet over familens fotoalbum, og allerede om tolvåring kjøpte hun sitt første mørkerom. Vi har snakket med Marie om hennes vei inn i kunsten og hvordan det er avgjørende for henne at kunsten hun lager er en del av samfunnsdebatten.
3/30/2020
intervju
Bli kjent med: Christian Tunge
Christian Tunge kjøpte sitt aller første kamera med konfirmasjonspengene for å fotografere vennene sine, og har fotografert siden. Siden første dag på kunstskole har han visst at han vil bli kunstner og lagt inn jobben som kreves. Vi har snakket med Christian om hva som fikk han til å starte med fotografi, hva han liker best og verst med å være kunstner og hvilke råd han har til unge som vil bli fotokunstnere:
Forrige side
Neste side
2/28/2020
Utstilling
15 år med fellesverkstedet Bjørka
Verkstedsfellesskapet Bjørka har 15-årsjubilum og feirer med utstilling med 21 av medlemmene i Oslo Prosjektrom. Vi har snakket med Karoline Hjorth og Ingvild Brekke Myklebust fra Bjørka om utstillingen og viktigheten av steder som Bjørka for nyutdannede kunstnere:
2/28/2020
arrangement
Er vi visuelle analfabeter?
04. mai arrangerer Oslo Fotokunstskole seminaret «Visuell analfabetisme – Grunn til moralsk panikk?» hvor vi stiller spørsmålet «er vi i stand til å forstå bildene som omgir oss?». Eva Løveid Mølster, filosof og programansvarlig på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo skal holde innlegget «Er vi visuelle analfabeter?». Vi har snakket med Løveid Mølster om problemstillingen.
2/28/2020
Utstilling
– Man kan ikke lage kunst for at det skal se bra ut på Instagram
I utstillingen MATERIA gir kunststudenter fra hele landet en forsmak på hvilken retning kunsten er på vei i årene som kommer. Kristian Skylstad, som har kuratert utstillingen, mener at studentenes omgang med deres materialer vitner om «reelt behov for frihet» i en tid der kunstnere er en viktigere motvekt enn noen gang til en umenneskelig teknologisk utvikling:
2/28/2020
fotobok
Med boken som kunstform
Det nystartede forlaget HEAVY Books spesialiserer seg på trykte publikasjoner fra unge kunstnere, med høy nerdefaktor. Vi har tatt en prat med nyslått forlegger og tidligere Oslo Fotokunstskole-student Christian Tunge (f. 1989) om boken som kunstform, fordelene ved små opplag og hvorfor det ikke lenger er nødvendig å selge 1000 eksemplarer av en bok for å gjøre suksess:
2/28/2020
y-blokka
Vil bevare Y-blokka
OFKS-rektor Hanne Sophie Claussen og kunstner Birgitte Sigmundstad er begge engasjert i arbeidet med å bevare Y-blokka i regjeringskvartalet. Vi har snakket med Hanne Sophie som leder Støtteaksjon for å bevare Y-blokka, og Birgitte som har laget en film om regjeringskvartalet, om arkitekturen, den integrerte kunsten om hva som går tapt hvis Y-blokka rives:
2/28/2020
fotobok
Verena Winkelmann om farsrollen
Bokaktuelle Verena Winkelmann ble møtt med skepsis av kollegaer da hun fortalte at hun ville fotografere farsrollen. 20.000 eksponeringer senere skal boken «Fathers» lanseres på MELK fredag 05. september. – Jeg tenker at tema kan virke banalt og nedtygget. Men det er det altså ikke!, sier Winkelmann som over flere år har vært gjestelærer på Oslo Fotokunstskole under skolens bokprosjekt.
2/28/2020
Utdanningen
Studer fotografi på kveldstid
Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium på kveldstid er for deg som ønsker å lære mer om fotografi og kunst, men som har andre forpliktelser på dagen. Søknadsfrist for høstsemesteret er 1. juni og vi har snakket med lærer Geir Moseid om hva deltakerne lærer, og at motivasjon og nysgjerrighet er de viktigste forutsetningene for utdanningen:
2/26/2020
forelesning
– Fotokunstscenen er overpretensiøs og drepende kjedelig
Bokaktuelle Morten Andersen mener den norske fotokunstscenen er overpretensiøs og drepende kjedelig. Onsdag 3. september gjester han Oslo Fotokunstskole for å presentere sitt eget kunstneriske virke og gi en smakebit fra sin kommende bok som skal lanseres under New York Art Book Fair i høst. Vi har snakket med Andersen om hans kommende prosjekter og hans forhold til fotobøker.
2/26/2020
Utstilling
Gjør vitenskap til kunst
Da Kamilla Langeland gikk ut fra Oslo Fotokunstskole for tre år siden startet hun på Kunstakademiet i Oslo. Nå er hun ferdig med sin bachelor og er på vei til kunstakademiet i Bergen for å gi seg i gang med masterstudier. Vi har snakket med Kamilla om avgangsprosjektet hvor hun har samarbeidet med forskere for å lage fotografier av atomer, hvorfor hun mener det er bryet verdt å fremdeles jobbe i mørkerom og tiden på Oslo Fotokunstskole:
2/25/2020
Utstilling
Ni grunner til å gå på utstilling i 2015
2015 blir etter alt å dømme et godt år for deg som er i interessert i fotokunst. Vi har snakket med en rekke museer og gallerier om vinterens og vårens høydepunkter. Her er et utvalg utstillinger som du ikke bør gå glipp av:
2/25/2020
fotobok
Alvengs hagemeditasjoner
Over seks år har kunstfotograf Dag Alveng fotografert en liten, men helt spesiell hage i Østfold. Denne uken viser han det omfattende prosjektet i to utstillinger i Oslo og i fotoboken «Wilse- The Humanist and His Lab». Vi har snakket med Alveng om en fotografisk reise til barndommens mysterier, hva han ser etter når han fotograferer og om jakten på eksepsjonell trykkvalitet for fotobøker:
2/25/2020
Utstilling
Fotografier fra innsiden av fengselsmurene
Verena Winkelmann har de siste par årene besøkt Verdal fengsel, med kamera i hånden. Vi har snakket med Verena om utstillingen Sone som åpner på Kunstnerforbundet 11. august, og om hennes møter med de innsatte og ansatte bak murene:
Forrige side
Neste side
3/3/2020
Utstilling
Jon Benjamin Tallerås oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Neste ut er billedkunstner Jon Benjamin Tallerås:
3/3/2020
Utstilling
Danby Choi oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Neste ut er redaktør i Subjekt, Danby Choi:
3/3/2020
Utstilling
Linn Pedersen oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Først ut er billedkunstner Linn Pedersen:
3/3/2020
Utstilling
Nekter å kun fokusere på én ting
Charlotte Thiis-Evensen er kunstner, litteraturviter, journalist og programleder på NRK. I sin nye utstilling på Telemarksgalleriet bruker hun verktøy fra hele sitt virke og viser foto, video og installasjon.
3/3/2020
Magasin
– I slike konkurranser får kunsten snakke for seg selv
Sunniva Hestenes er trukket ut blant vinnerbidragene i Fotografis portofolio-konkurranse. OFKS-eleven tror at slike konkurranser kan åpne opp dører for unge kunstnere uten en lang CV å vise til.
3/3/2020
fotobok
– Intimitet man ikke må dele med andre
Arild Våge Berge er billedkunstner, forlegger og gjestelærer ved Oslo Fotokunstskole. Han har tro på kunstboken som et alternativ til gallerirommet. Nå stiller han ut på Bergen Art Book Fair:
2/28/2020
Tidligere student
Fra OFKS til London
– Oslo Fotokunstskole har hjulpet meg å tenke veldig annerledes på hvordan jeg tar bilder, sier Eivind Hansen(22). Etter to år på Oslo Fotokunstkole startet Eivind på prestisjetunge London College of Fashion, kjent som en av verdens beste moteskoler. Vi har snakket med Eivind om livet i London og hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole ga han mulighet til å rendyrke sitt eget uttrykk.
2/28/2020
OFKS Utstilling
En smakebit på Avgangsutstillinga 2014
Onsdag 28. mai åpner Avgangsutstillingen 2014 hvor Oslo Fotokunstskoles 2. klasse viser sine eksamensprosjekter. Kom forbi på vernissasjen for å se prosjektene til våre dyktige studenter! Her er en smakebit fra noen av prosjektene i årets utstilling. Vernissasje: 28.05. kl. 18:00. Hvor: Galleri IKM (Interkulturelt museum, Tøyenbekken 5, Grønland) Når: 29.05. – 08.06., klokken 11:00-16:00
2/28/2020
Tidligere student
Fra OFKS til Kunstakademiet
Mer enn halvparten av avgangskullet fra Oslo Fotokunstskole 2016 er nå i gang med relevant høyere utdanning. Vi har tatt en prat med Tim Høibjerg som for et par uker siden startet på Kunstakademiet i Oslo om den nye skolehverdagen og om hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole bidro til å få han gjennom det trange nåløyet på Kunstakademiet:
2/28/2020
fotobok
Ny gratisavis om fotokunst
Gratisavisen Uncertain States Scandinavia skal kun handle om fotografer og deres prosjekter. Vi har snakket med gjengen bak den nye publikasjonen om den første utgaven og planene fremover:
2/28/2020
Tidligere student
Fra foto til tegning og grafikk på Kunsthøgskolen
Etter to år med fotografi på Oslo Fotokunstskole fant Åsne Kummeneje Mellem ut at tegning og grafikk var det hun helst vil drive med. I høst startet Åsne på Kunsthøgskolen i Oslo, og vi har snakket med Åsne om den nye skolehverdagen, om råd til deg som vil søke høyere kunstutdanning og om tiden på Oslo Fotokunstskole:
2/28/2020
forelesning
Torbjørn Rødland – Setninger om fotografi på OFKS
Vi er stolte av å kunne invitere til en kveld med en av Norges mest grenseoverskridende stemmer innen fotografi, Torbjørn Rødland på fotoskolen Oslo Fotokunstskole. I 2011 publiserte Rødland teksten «Sentences on Photography» som kan leses som et manifest for kunstnerens eget syn på fotografi. Mens enkelte av påstandene er konkrete på grensen til det banale (Photography may employ tools and characteristics of reportage without being reportage) er andre påstander ladet med en eggende poetisk tvetydighet (A backlit object is a pregnant object). På Oslo Fotokunstskole vil Rødland holde en presentasjon med utgangspunkt i sine «Sentences on Photography».
Forrige side
Neste side